Condooms gebruiken, waarom is het belangrijk?

Gebruik jij condooms? Of heeft een andere vorm van anticonceptie jouw voorkeur? Over het algemeen kiest men toch wel vaak voor een condoom. Het is eenvoudig en condooms zijn over het algemeen niet zo duur. Veel belangrijker is natuurlijk het effect van condooms. Condooms gebruiken is om veel redenen een goed idee, maar vooral vanwege de veiligheid. Lees verder voor meer informatie over het gebruiken van condooms.

Veiligheid

Veiligheid staat uiteraard voorop. Zowel voor jou, als voor je partner. Maak hierin dus duidelijke afspraken en zorg ervoor dat jullie beide weten wat de ander fijn vindt en waarom. Veel partners gebruiken condooms, omdat een condoom de meest betrouwbare anticonceptiemiddel is. 

Natuurlijk is het wel belangrijk dat condooms juist worden gebruikt. Bij het condoom kopen is het daarom van belang dat je je eerst goed inleest. Het gaat namelijk nog vaak genoeg fout, van het kopen van een verkeerde maat tot het onjuist omdoen van een condoom. Zorg er daarom voor dat dit goed gaat en neem hier de tijd voor.

Bij het juist gebruiken van een condoom is het voordeel dat je goed beschermt bent tegen soa’s. Sterker nog, condooms zijn de beste bescherming tegen soa’s. Dit is natuurlijk voor zowel jou als je partner belangrijk voor jullie veiligheid. 

Andere voordelen

Verder is het belangrijk dat condooms makkelijk te gebruiken zijn en niet duur zijn. Je hoeft achteraf ook niets anders te doen dan het condoom weggooien. 

Ook is een belangrijk voordeel dat er geen bijwerkingen zijn verbonden aan het gebruiken van condooms. Bij andere anticonceptiemiddelen ligt dat anders. Dit is een van de redenen waarom toch voor een condoom wordt gekozen.

Al met al heeft condoomgebruik dus voldoende voordelen. Het is een goed anticonceptiemiddel, het is goed voor de veiligheid, het is makkelijk & niet duur en condooms hebben geen bijwerkingen. Bespreek altijd goed met jouw partner wat jullie van elkaar verwachten en zorg ervoor dat je een condoom op de juiste manier gebruikt. Dan is er niets dat jullie kan verrassen!