De cockring

De cockring is er voor mannen om de penis langer en stijver te houden. Zeker als mannen wat ouder worden, kan het voorkomen dat de erectie minder stevig is, dan kan een cockring uitkomst bieden. De ring wordt om de (half)slappe penis geschoven en als er een erectie komt, kan het bloed niet makkelijk terug waardoor de erectie steviger is.

Verschillende soorten

Net als voor andere sexspeeltjes geldt dat er verschillende soorten met verschillende functies zijn. Er zijn cockringen van hard materiaal te krijgen, maar die zijn misschien niet zo geschikt voor de beginnende gebruiker. Daar is een zachte siliconen ring of een lassoring meer geschikt.
Er zijn cockringen die een vibrerende functie hebben zodat de clitoris tijdens het vrijen gestimuleerd wordt. Maar er zijn er ook die het perineum (de ruimte tussen de ballen en de anus) stimuleren. Het gaat er dus om wat je met een cockring wilt en wat je ervan verwacht.

Helaas zijn er nog steeds cockringen te koop met giftige weekmakers. Het is aan te raden om de productbeschrijving goed te lezen om te voorkomen dat je er een met weekmakers hebt. Ook als je een glijmiddel wilt gebruiken, is het aan te raden goed te beschrijving te lezen, want niet alle cockringen zijn geschikt om te gebruiken met een glijmiddel op basis van siliconen (bron: depaarsekeizerin.nl/ideeen-inspiratie/hoe-gebruik-je-een-penisring-en-wat-de-juiste-keuze)

Grootte

Niet elke penis heeft dezelfde omtrek, het zou bijzonder vervelend zijn als de cockring te strak of te wijd zit. Het opmeten van de penis kan dit voorkomen. Op verschillende websites staat precies uitgelegd hoe te meten en de diameter te bereken. Lijkt een ingewikkeld gedoe, maar is het wel waard.

Als het er niet van komt om op te meten of het lukt niet, dan zijn de rekbare cockringen een uitkomst. De kans dat deze niet goed zitten, is klein en vaak zijn ze in setjes te koop van verschillende afmetingen zodat er altijd wel een tussen zit die past.

Net als voor alle andere sexspeeltjes geldt dat even goed kijken wat je wel en niet wilt, de moeite waard is. De betere ringen zijn iets duurder, maar die gaan vaak langer mee. Lees de reviews van andere gebruikers. En als het voor gebruik samen met een partner is, koop er samen een.